ANTALYA ALANYA İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2023 EĞİTİM VİZYONU OKUL VE KURUMLARIMIZDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK TANITIM-SUNUM USUL VE ESASLARI

2023 EĞİTİM VİZYONU OKUL VE KURUMLARIMIZDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK TANITIM-SUNUM USUL VE ESASLARI

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından açıklanan ve Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya SELÇUK tarafından tanıtımı yapılan “GÜÇLÜ YARINLAR İÇİN 2023 EĞİTİM VİZYONU” toplantısı İlçemiz Alanya ölçeğinde Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Hüseyin ER’in sunumu ve Şube Müdürleri ile Resmi/Özel bütün Okul, Kurum Müdürlerimizin katılımı ile 26 Kasım 2018 tarih ve saat 14.00 ‘te İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz toplantı salonunda gerçekleştirilmiştir.

29-11-201829-11-201829-11-201829-11-2018





ALANYA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

“MEB 2023 EĞİTİM VİZYONU” HAKKINDA

OKUL VE KURUMLARIMIZDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK TANITIM - SUNUM USUL VE ESASLARI

Milli Eğitim Bakanlığı 2023 Eğitim Vizyonu için Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı resmi/özel bütün okul ve kurum Müdürlüklerimiz tarafından bütün idareci ve öğretmenlerin katılımıyla kendi bünyelerinde VİZYON BELGESİ’ nin tanıtılması sağlanacaktır.

            Okul ve Kurumlarımızda yapılacak olan tanıtım toplantılarında aşağıda belirtilen hususlara dikkat edilecektir. Buna göre:

1.     2023 Vizyon Belgesinin tüm öğretmenler tarafından toplantı gününden önce okunması ve böylece toplantıya hazırlıklı gelmeleri sağlanacaktır.

2.     Bütün Okul ve Kurumlarımızın kendi toplantı salonları/öğretmenler odası ya da sunum yapılabilecek diğer yerlerde 6 Aralık 2018 Perşembe günü saat 15.30’da İlçemiz genelinde aynı anda ve eşgüdümlü olarak Vizyon Belgesinin tanıtım sunumu yapılacaktır. (İkili öğretim yapan okul müdürlüklerimiz ise toplantı gün ve saatini kendileri belirleyecektir.)Toplantı tarih ve saati öğretmenlere imza karşılığı duyurularak eksiksiz katılım sağlanacaktır.

3.     2023 Vizyon belgesinin sunumu Okul/kurum Müdürü tarafından gerçekleştirilecektir.

4.     Bütün okul ve kurumlarımız okul türüne bakmaksızın Vizyon Belgesinde yer alan aşağıdaki BÖLÜMleri işleyeceklerdir.

·         Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın “SUNUŞ”ları

·         Milli Eğitim bakanımız Sayın Ziya SELÇUK’un “SÖZÜN ÖZÜ” açıklamaları

·         Eğitim Vizyonunun Temel Felsefesi

·         Temel Politikalar

·         İçerik ve Uygulama 

·         Okul Gelişim Modeli

·         Öğrenme Araçları Veriye Dayalı Yönetim

·         Ölçme Değerlendirme

·         İnsan Kaynakları yönetimi

·         Okulların Finansmanı

·         Teftiş ve Kurumsal Rehberlik Hizmetleri

·         Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık

·         Özel Eğitim Özel Yetenek   

·         Yabancı Dil Eğitimi

·         Öğrenme Süreçlerinde Dijital İçerik

            Ayrıca okul türüne göre Vizyon Belgesinde yer alan Özel Eğitim - Erken Çocukluk - Temel Eğitim – Ortaöğretim - Mesleki Eğitim - Fen ve Sosyal Bilimler - Din Öğretimi - Özel Öğretim-Hayat Boyu alanlarından kendi okul türüne uygun olanı işleyeceklerdir.

5.     Okul ve Kurmalarımızda gerçekleştirilen bu çalışmalar ile ilgili Rapor 7 Aralık 2018 tarih ve mesai bitimine kadar İlçe Milli Eğitim müdürlüğümüze resmi yazı ile gönderilecektir.

6.     Rapor yazılırken katılan idareci/öğretmen sayıları ve toplantıya mazeretsiz katılmayan öğretmen isimleri de yazılmak sureti ile belirtilecektir.

7.     Raporda İdareci/öğretmen görüşleri ve dilek temenniler ile İlçe raporunda ve İlçe Çerçeve Programında yer alması önerilen hususlar gerekçeli olarak belirtilerek yazılacaktır.

8.     Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz 2023 Eğitim Vizyonu izleme değerlendirme ekibi olarak konu hakkında okullarımızda yapılacak diğer çalışmalar ile ilgili Çerçeve programı ayrıca hazırlanarak “Okul Bazlı İlçe Okul Gelişim Planları “uygulanacaktır.

                                                                                              28/11/2018

                                                                                              Hüseyin ER

                                                                                        Milli Eğitim Müdürü

Saray Mahallesi, Kültür Caddesi No 9 Posta Kodu 07400 Alanya/Antalya - 0242 5131198 0242 5134838 02425124059 mail adresi alanya07meb.gov.tr

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.