ANTALYA ALANYA İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2018-2019 İLKÖĞRETİM HAFTASI KUTLAMA PROGRAMI

2018-2019 İLKÖĞRETİM HAFTASI KUTLAMA PROGRAMI

14-09-2018 




























Program metnini buradan indirebilirsiniz.

 

2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İLKÖĞRETİM HAFTASI KUTLAMA PROGRAMI

 

17 Eylül 2018 Pazartesi günü saat 09.00´da Kaymakam, Garnizon Komutanı, Belediye Başkanı, Milli Eğitim Müdürü, Daire Amirleri

( isteyen katılacaktır) ilçe merkezinde Temel Eğitim Kurumlarında görevli Okul Müdürleri, aşağıda isimleri yazılı okullardan 2 öğretmen, otuzar kişilik (30) öğrenci grubu, Bayrak ve Flamalar ile birlikte Atatürk Anıtına çelenk konulacak, saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşı okunacaktır.

ÇELENK SUNMA TÖRENİNE KATILACAK OKULLAR

 

1.    Jülide Akça İlkokulu

2.   Parlayüksel İlkokulu

3.    Ayşe Melahat Erkin İlkokulu

4.    Kemal Şuberi İlkokulu

5.    Atatürk Ortaokulu

6.    Barbaros Azakoğlu İlk/Ortaokulu

7.    Hayate Hanım İlk/Ortaokulu

8.    Özel Hamdullah Emin Paşa İlk/Ortaokulu

9.    Nezihat – Abdullah Doğan İlkokulu

 

A-ÇELENK SUNMA TÖRENİ

(ATATÜRK ANITI 17.09.2018)

 

Saat  : 09.00

Tarih:17/09/2018

Yer   : Atatürk Anıtı

(Milli Eğitim Müdürlüğü Çelenginin Sunulması)

1-Yönetmeliğe uygun hazırlanmış Milli Eğitim Müdürlüğü çelengi saat 09.00´da Atatürk Anıtına sunulacaktır.

2-Atatürk Anıtındaki saat 09.00´da yapılacak çelenk sunma törenine ilçe merkezindeki ilk ve ortaokul müdürleri ile görevlendirilen merkezdeki ( 9 ) okuldan 2 öğretmen (30) otuzar kişilik öğrenci grupları ve halk katılacaktır.

3-Çelenk Büyük Önder Atatürk´e içten bağlılık, sevgi ve coşku ile bizzat Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından sunulacak; çelenk törenine katılanların, öğretmen ve idarecilerin kıyafetleri kıyafet yönetmeliğine uygun olacaktır.

4)Çelenk sunma töreninde tören yöneticiliğini Hayate Hanım İlk ve Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Cemal Tarık ORAL yapacaktır. Çelengi Atatürk Ortaokulundan (2) iki öğrenci taşıyacaktır.

5)Çelengin Atatürk Anıtına sunuluşunu müteakip tören yöneticisinin vereceği komutla Büyük Önder Atatürk´ün manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşuna geçilecek;müteakiben Hayate Hanım İlk ve Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Cemal Tarık ORAL yönetiminde hazır bulunan görevliler ve halk tarafından İstiklal Marşı söylenecek ve aynı anda Şanlı Bayrağımız Atatürk Ortaokulunun görevlendireceği  (3 ) üç öğrenci tarafından göndere çekilecektir.

6)Törene katılanlar saat 08.30’da Atatürk Anıtında hazır bulunacaklardır.

7)İlçe Merkezindeki görevlendirilen (9) okuldan okul müdürü, 1 Sınıf öğretmeni 1 Rehber öğretmen (30) otuz öğrenci, bayrak flamalar ile anıt önünde hazır bulunacaktır.

8)İlçemizdeki bütün İlk ve Ortaokullar, İlköğretim Haftası nedeniyle törenler yapacaklar,hafta boyunca kutlamalar okullarda devam edecektir.

9)İlköğretim Haftası nedeniyle hafta boyunca okullarımız bayraklarla donatılacak,Atatürk´ ün veciz sözleri ve atasözlerini bez afişlere yazdırarak okullarına asacaklar, bütün okullarda şenlikler düzenlenerek, şenliğe veliler, emekli öğretmenler ile okul civarında yaşayan kişilerde davet edilecektir.

10)Okullarımız İlköğretim Haftası süresince okul koridorlarındaki panolarda hafta ile ilgili yaptıkları resim, afiş, şiir ve yazıları sergileyeceklerdir.

 

NEZİHAT TÜRKTAŞ ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜNCE HAZIRLANAN PROGRAMIN İZLENMESİ

 

 ( 17 Eylül 208  Pazartesi )

1. İstiklal Marşı

2. Hacıkura ilkokulu Halk Oyunları Ekibinin Gösterisi

3. Şiirler (2 Adet)

4 Milli Eğitim Müdürü Hüseyin ER´in konuşması

5.Alanya Kaymakamı Mustafa HARPUTLU´nun Konuşması

6.Okulun Açılışı ve İlk Ders

  

B-İLKÖĞRETİM HAFTASI TEBRİKATI

 

İLKÖĞRETİM HAFTASI NEDENİYLE TEMSİLCİ

ÖĞRENCİ GRUP ZİYARETLERİ VE GÖREVLİ OKULLAR

 

İlçe Merkezinde bulunan aşağıda isimleri belirtilen ilk ve Ortaokullardan seçilen 3 kişilik Öğrenci temsilcileri, okulun görevlendireceği bir öğretmen rehberliğinde Kaymakam, Garnizon Komutanı, Belediye Başkanı ve Milli Eğitim Müdürü’nü 17 Eylül 2018 saat 14.00´te ziyaret ederek tebriklerini bildireceklerdir.

KAYMAKAMLIK  :Nezihat – Abdullah Doğan İlkokulu

GARNİZONKOMUTANLIĞI:Kemal Şuberi İlkokulu

BELEDİYE BAŞKANLIĞI:Şükrü Mülazımoğlu Ortaokulu

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ:Hayate Hanım İlk/ Ortaokulu

C-GÖREV VE SORUMLULUKLAR

 

I-EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNÜN GÖREVLERİ

 

17 Eylül 2018 Pazartesi günü saat 09.00’da Atatürk Anıtına çelenk koyma töreninde trafik düzeninin sağlanması ve emniyet tedbirlerinin alınması 17 Eylül 2018 Pazartesi günü çelenk töreni esnasında gerekli güvenlik tedbirlerinin alınması.

 

II-BELEDİYE BAŞKANLIĞININ GÖREVLERİ

 

Anıta çelenk koyma töreninde Atatürk Anıtının ve çevresinin temizliğinin yapılması, ses cihazının kurulması, göndere çekilecek bayrağının temini ve her türlü ihtiyaçlar için tedbir alınması

  

IV-MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNÜN GÖREVLERİ

 

a) Törenlere katılacak okullarının belirlenmesi, İlköğretim Haftası nedeniyle okulların Şanlı Bayrağımız ve Atatürk resimleri ile süslenmesinin sağlanması.

b) 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası nedeniyle kutlama programının Nezihat Türktaş Ortaokulu Müdürlüğüne hazırlattırılması.

(17.09.2018 Saat: 10.00’da Nezihat Türktaş Ortaokulunda sunulacak olan programın hazırlanması ve sunulmasından Nezihat Türktaş Ortaokulu Müdürlüğü sorumludur.)

c) İlköğretim Haftası nedeniyle okullarda dergi, gazete ve okul duvar gazeteleri ile mahalli basında günün anlam ve önemine uygun yazılar yayınlanması ve bu suretle Milli Egemenlik kavramının işlenmesine özen gösterilmesinin sağlanması.

d)Okul müdürleri, çelenk sunma ve kutlama törenlerine katılacak öğrenci ve görevlilerin zamanında yerlerinde olmalarını sağlayacaktır.

e)Törenin düzenleneceği Nezihat Türktaş Ortaokulu tarafından gerekli hazırlıkların yapılmasının sağlanması.

f)Tören Programının hazırlanarak ilgililere ve okullara duyurulması.

g) Nezihat Türktaş Ortaokulu Müdülüğünce (3) altı adet buket çiçek hazırlanması.

 

 

 

 

 

                                      İNCELEME KOMİSYONU

 

Mehmet Erkan ERGEN       Mustafa ERDOĞAN    Mehmet PEKÖZ

Şube Müdürü                        Şube Müdürü                Şube Müdürü

 

 

 

 

BU PROGRAM GÖREVLİLERE EMİR, HALKA DAVETİYE NİTELİĞİNDEDİR

  

EN ÖNEMLİ VE VERİMLİ VAZİFELERİMİZ MİLLİ EĞİTİM İŞLERİDİR.”

                                                                                         1922

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Saray Mahallesi, Kültür Caddesi No 9 Posta Kodu 07400 Alanya/Antalya - 0242 5131198 0242 5134838 02425124059 mail adresi alanya07meb.gov.tr

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.